tiistai 13. elokuuta 2024

Esityskausi alkamassa!

 





Paljon on maailmassa tapahtunut sen jälkeen, kun viimeksi tätä blogia päivitimme! Oli ollut hienoja esityskausia 2018 ja 2019, jolloin oli niin kiireistä, ettei blogia ehtinut päivittää. Sitten iskikin pandemia ja vuonna 2020 oli vaikeaa edes ajatella aiempia vuosia, jotka olivat täynnä täpötäysiä katsomoita, tiiviitä harjoitustunteja ahtaalla treenikämpällä, puhumattakaan ulkomaan matkoista toisiin esityksiin (mitä viruksia sieltä voisikaan saada, hui!). Sittemmin maailma alkoi normalisoitua. Syksyllä 2021 saimme vihdoin pidettyä vuodelle 2020 aiotun esityksen, vaikka yleisö piilottelikin maskien takana ja sisään ravintolaan päästiin vain koronapassilla (muistatteko, haha!) 

Keväällä 2022 pääsimmekin jo matkalle Tanskaan, mitäpä muutakaan kuin käyttämään talvella 2019 ostettuja revyylippuja. Korona ei kuitenkaan jättänyt vielä revyymaailmaa rauhaan, vaan Cirkusrevyen 2022 esityskautta jouduttiin siirtämään, kun Lisbet Dahl, pääesiintyjä, oli saanut - minkäpä muunkaan kuin koronatartunnan. Näimme kuitenkin Odensen uuden ison kokoluokan revyyn ja uuden tuttavuuden Amager Revyyn, joka on Kööpenhaminan eteläisen kaupunginosan Amagerin oma paikallisrevyy. 

Syksyllä 2022 ajat olivat sekä Ukrainan sodan, inflaation että taas päätään nostelleen koronan takia sen verran sekavat, että uutta revyytä päätettiin siirtää seuraavaan kevääseen 2023. Keikkoja sen sijaan teimme pienemmille porukoille, mm. Kirjan talolla Siltasaaressa olimme ensi kerran sitten syksyn 2015, jolloin kaikkien aikojen ensimmäinen Sähkeet Uutiskomediashow sai siellä ensi-iltansa.

Keväällä 2023 alettiin harjoitella toukokuun esitystä tuttuun paikkaan Veturitalleille Pasilaan. Valitettavasti korona ei vieläkään jättänyt maailmaa eikä tekijäryhmääkään rauhaan, vaan iski koko porukkaan kolme viikkoa ennen ensi-iltaa. Ihmeen kaupalla kuitenkin toivuttiin esityskuntoon ja vuoden 2023 ensimmäinen esitysjakso saatiin vedettyä Pasilassa kunnialla. Lisäesityksiinkiin syksyllä riitti hyvin väkeä myös ja Bottan tunnelmallinen Tina-klubi tuli korkattua viime syksyn esityksillä.

Kevät 2024 saatiin nauttia esityskaudesta ilman koronahuolia ja nyt ollaankin myymässä lippuja kovaa vauhtia syksyn lisäesityksiin. Maailman tapahtumissa on riittänyt jutun aihetta ja käsikirjoitustiimimme on päässyt uusiin sfääreihin juttujen päivittyvyydessä. Paljon on aihetta nauruun, ja se on se mikä tekee elämästä elämisen arvoista, niin kuin yhdessäolo ja yhdessä viihtyminen. Täällä ollaan taas raportoimassa revyyn tekemisestä ja aiheista sen ympärillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti