tiistai 13. elokuuta 2024

Taiteiden yö 2024 lähestyy!

 


Helsingissä lähestyy Taiteiden yö, joka meille Sähkeet Uutiskomediashown tekijätiimissä toimii syksyn starttina monella tapaa. Lipunmyynti syksyn esityksiin käynnistyi 1.elokuuta. ja nyt aletaan päivittää vuoden showta syksyä varten. Harjoitukset aloitetaan syyskuun aikana.

Taiteiden yönä Sähkeet on avannut ovensa taiteille: ensimmäisenä vuotena 2018 Mechelininkadun Showroom muuttui akvarelliateljeeksi, jossa taiteilija Anni Kuula maalasi yleisön pyynnöstä eläinaiheita. Seuraavana vuonna jatkettiin keramiikan merkeissä ja keraamikko, taiteilija Mari Tolvanen toi dreijan Showroomin edustalle. Keramiikasta innostuneet pääsivät kokeilemaan ruukkujen tekemistä kauniissa loppukesän illassa.





Korona-aika laittoi myös Taiteiden yön tauolle ja vuosina 2020-2021 jäi taiteet elokuussa kokematta. Elokuussa 2022 oli vuorossa runoilija Terhi Forssénin runokokoelma Sinä olet ääni minä olen hiljaa julkaisutilaisuus. Sähkeiden esiintyjä Hanna Seppänen juonsi tilaisuuden ja haastatteli runoilijaa, jonka jälkeen Terhi Forssén luki runojaan. Tilaisuus myös striimattiin Facebookin kautta kauempana oleville runouden ystäville.

Viime vuoden Taiteiden yössä lähdettiin äänitaiteen puolelle. Aiheeksi valikoitui esitelmä Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmasarjasta, jonka jälkeen halukkaat pääsivät nauhoittamaan omia Knalli ja sateenvarjo -kohtauksia Jubilee Komedian podcast -laitteistolla. Yleisöä oli niin paljon, että osa joutui kääntymään ovelta pois.



Mutta mitä onkaan luvassa tänä Taiteiden yönä? Pian se selviää! Showroomille on kuljetettu iltaan liittyvää materiaalia jo parin päivän ajan. 
Taiteiden yö on Helsingissä 15.8.2024.
 Katso ohjelma täältä:
https://helsinkifestival.fi/taiteidenyo/










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti