maanantai 7. lokakuuta 2024

Kortteliteatteri

Olemme taas järjestelleet työhuonettamme Mechelininkadulla siihen kuntoon, että siellä voisi aloittaa pienimuotoisia teatteriesityksiä. Ongelma on siinä, että 30 neliön työhuone on myös paikka, jossa säilytämme esim. esitysten rekvisiittaa ja puvustusta, joten liikoja tiloja ei ole. Kuitenkin tilassa on onnistuttu pitämään Taiteiden yön esitelmätilaisuuksia ja korona-aikana 2021 siellä tehtiin Sähkeet Uutiskomediashow 2021 striimilähetys joulunpyhinä. Seuraavana vuonna 2022 lähetimme myös Sähkeiden 5-v juhlaesityksen. Paikalla oli kourallinen yleisöäkin. 

Pienet pubien yhteydessä olevat teatteritilat ovat Euroopassa aika yleisiäkin. Esimerkiksi Lontoossa pyörii Canal Cafe Theatre -nimisessä pikkuteatterissa pubin yläkerrassa Sähkeiden jonkinlainen esikuva NewsRevue. Tanskassa puolestaan Teater Play sijaitsee pienehköissä tiloissa Amagerin kaupunginosassa vanhassa kiinteistössä.


 Siellä pyörii pieniä komediaesityksiä. Itse olemme nähneet siellä kahdesti Amager Revyen, joka on kaupunginosan oma revyyesitys. Meille suomalaisille revyyn sisältö jää usein aika käsittämättömäksi tietysti jo vain kielen takia (kouluruotsilla ymmärtää sentään jotain!) mutta myös paikallisten viittausten vuoksi. Onneksi yksi käsikirjoittajistamme, joka asuu Kööpenhaminassa, on pystynyt avaamaan meille jälkikäteen tekstien sisältöä. Nauramme sitten tunnin, parin viiveellä Amager Revyyn jutuille. Tässä videoita kesäkuiselta vierailultamme. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti