maanantai 14. lokakuuta 2024

Myyjäispäivä työhuoneella


Lauantaina meillä olivat työhuoneella ne Pienen pienet Sadonkorjuumarkkinat, joista viime viikolla kirjoitin.
Oli kiva tapahtuma, joskin täysin sisätiloissa, sillä sadekuuroja pyyhkäisi Töölön ylitse juuri silloin kun meidän olisi ollut tarkoitus seistä liikehuoneiston edessä myymässä. Onneksi lämpötila sisällä pysyi avoimesta ulko-ovesta huolimatta mukavan lämpimänä; kiitos sille uudelle kynnyspuulle, jonka asensimme pari viikkoa sitten. 
Ajatella miten kauan kesti tajuta, että työhuoneen syksyinen kylmyys johtuu liian matalasta kynnyksestä! Vieläkin ihmettelen, että tyydyimme siihen paleluun niin kauan. Viime talvena sisälämpötila lähestyi väliin 10 astetta. Tuijottelinkin usein tuulikaapin oven edessä oleva noin sentin korkuista rakoa ja ajattelin, että ei sille varmaan mitään muuta voi tehdä kuin viritellä kaikenlaisia mattoja viiman pitimeksi. Useampi vuosi siis meni ennen kuin ajatus lisäkynnyksestä tuli mieleen. Siinä on siis oikea kynnys, mutta jostain rakenteellisesta syystä johtuen (tämä talo on vuodelta 1939, ehkä siksi) tuulikaapin ovi on hieman sisempänä kuin kaapin kynnys ja siksi siihen jää harmillinen rako.

Ihmeellisesti lämpö alkoi pysyä sisällä, kun se alle seitsemän euroa K-raudasta maksanut lisäkynnyspuu saatiin paikoilleen - eikä sekään mitään erityistä taitoa vaatinut: liimasimme sen toistaiseksi vain Gorilla-teipillä - onko se tuttu teille muille? Itse olen tottunut käyttämään vain nk. jesaria eli sitä mustaa ilmastointiteippiä tai teatteriteippiä, niin kuin Clas Ohlsson sen joskus nimeää, melkein kaikkeen. Gorilla-teippi on kuulemma vielä pitävämpää ja tuntuukin toimivan hyvin kynnyksen pitäjänä. 

Nyt sisälämpötila on ollut mukavasti 20 asteen kieppeillä. Kun myyjäisissä meitä oli enemmänkin väkeä paikalla, se kohosi 22 asteeseen. Ehkä kiitos lämpöpatterina toimimisesta kuuluu tuolle kuvassa näkyvälle koiralle, joka on tuttu aiemmista päivityksistä jo vuodesta 2016 asti. Nanna-koira on meidän virallinen toimistokoiramme ja ehdoton magneetti näyteikkunassa. Kuinkahan monen korealaisen ja kiinalaisen turistin some-kuvissa hän onkaan näkynyt! 

 Mutta myyjäiset tosiaan sujuivat mukavasti ja Töölössä kasvaneet parveketomaatit kiinnostivat erityisesti. Myös Juureskeitto ja Hygge-teeleipä annospaketit menivät kaupaksi.



Anni Kuulan akvarelleja ja Mari Tolvanen-Arslanin keramiikkaa on vielä viikon ajan nähtävillä Mechelininkatu 47 näyteikkunassa. Toimistokoira Nanna pääsee vahtipaikalleen ikkunaan vasta sitten, kun omistajan taide on pakattu pois ja ikkuna on taas vapaa kadulla kävelijöiden tarkkailuun ja ohikulkevista koirista malttinsa menettämiseen. 















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti