keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Maalia pintaan ja on kuin uusi!


Jaksan vieläkin olla ilahtunut tuosta meidän mainoskyltistä. Se on aito Lohikarin kyltti ja peräisin varmaan 1980-luvulta. Sain sen kotini alakerrassa olleesta kampaamosta, jossa tehtiin remonttia. Kiltit remppamiehet olivat yllättyneitä kun rohkaistuin kysymään hintaa ja antoivat sen ilmaiseksi. Se olikin aivan hirveässä kunnossa, metallin värinen ja täynnä kolhuja. Koska olimme vasta aloittamassa toimintaa, meillä ei ollut heittää ylimääräisiä satasia uuteen kylttiin. Silloin (2015) ne maksoivat aika paljon, muistaakseni lähes 200 euroa. Nyt saattaisi saada jo edullisemminkin. Kyltti oli kuitenkin ehjä ja vakaa ja siksi olemme kolhuista huolimatta käyttäneet sitä. Uuden muovin ostimme siihen pari vuotta sitten ja se jo piristi ulkonäköä aika paljon. 

Tänä syksynä kuitenkin ennen Taiteiden yötä pinna paloi sen kolhuiseen ulkonäköön ja päätimme piristää pintaa. Löysimme mustaa metallimaalia noin kuudella eurolla Tokmannilta ja yhtenä perjantai-iltapäivänä sudin kyltin kadulla, jonka olimme peittäneet vanhoilla K-kaupan ruokapahvilaatikoilla.

Koska kaikki tehtiin varsin spontaanisti kesken työpäivän, en keksinyt muuta suojautumistapaa kuin pukeutua mustaan jätesäkkiin ja ottaa kengät pois (hellepäivä). Siinä sitten nopeasti maalasin kehikon. Kesäpäivänä se kuivui nopeasti ja maalasin sen kolme kertaa saman iltapäivän aikana. Ei ehkä täysin oikeaoppista, mutta siistiä jälkeä tuli! Nyt se näyttää ihan uudelta. Mainosarvo on Mechelininkadulla aika hyvä, sillä ohikulkijoita on usein aika paljon ja autolla ajavia aina hyvin paljon. Olemme pitäneet sitä iltaan asti ja käyn laittamassa rakkaan telineeni vasta yöksi sisään, ettei se joutuisi ilkivallan kohteeksi. Olenhan sen sentään omin käsin kauniiksi korjannut! 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti