tiistai 15. lokakuuta 2024

Tänään editoidaan videoita

 


Sähkeet Uutiskomediashowssa videot ovat aika isossa osassa. Käsikirjoitusryhmässämme jotkut tuottavat videot itse, mutta joistain on vain idea ja silloin editointi tehdään erikseen. Tällä hetkellä käytämme Clipchampin maksullista versiota. Se on yllättävän toimiva ratkaisu, sillä videot siirtyvät toiminnolla pilveen, jossa eri henkilöt voivat editoida samaa videota tarpeen mukaan omista sijainneistaan käsin. Meillähän on käsikirjoittajia ympäri Suomen ja osa toimii ulkomailtakin käsin.

Tärkeää on lopulta toimittaa valmis video esim. Google Driven kautta ladattavaksi esityskoneelle. Harmillinen piirre Clipchampissa on se, että ainakaan minä en ole vielä keksinyt, kuinka pitää keskeneräiset työt tilillä tallessa niinä kuukausina, kun maksullista versiota ei ole tarpeen pitää voimassa. Entisessä Windowsin Elokuvakoneessa, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas lyhyiden uutistyyppisten videoiden editointiin, kuvat säilyivät tallessa, mikäli niitä ei poistanut omalta koneelta. Toki maksuton ohjelma pysyi koko ajan koneella tallessa. Samoin se ohjelma toimi jokaisen henkilökohtaisella koneella eivätkä muut päässeet muokkaamaan toisen tekemään videota.

Olen kuitenkin hyvin iloinen tästä Clipchampista, sillä se ei vaadi koneelta ihmetehoja videoiden käsittelyyn, toisin kuin esim. DaVinci Resolve, joka ilmeisesti olisi muuten hyvä editointiohjelma ja käsittääkseni siinä on hyvä ilmaisohjelmakin. Tässä meidän työssämme nopeus on kuitenkin a ja o ja silloin ei ole aikaa odotella videoiden latautumista mihinkään suuntaan, ei koneelle eikä ulos koneelta. Sähkeet päivittyvät usein viimeiseen asti ja niiden videomuoto pitää saada tarvittaessa kuntoon minuuteissa. Clipchampilla se on onnistunut parina viime vuonna hyvin. Windowsin Elokuvakoneesta en olisi mielelläni siirtynyt koskaan pois, mutta sitä ei ole tarjolla uudemmissa Windows-versioissa ja kauhukseni menin poistamaan sen päivityksen yhteydessä viimeisestä koneesta, jossa se vielä toimi. Eli Clipchampilla mennään, tänäänkin!

Tässä kuvakaappaus vuoden 2023 shown Euroopan kirjeenvaihtajamme insertin alusta: 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti